Lehet jobb: változtass!

Lehet jobb: változtass!

Többen élnek olyan élethelyzetben, párkapcsolatban stb., amiben nem érzik jól magukat. Az, hogy hol kezdett elromlani a helyzet, azt sokszor észre sem vesszük, csak azt érezzük, hogy valami nagyon nem jó nekünk. 

Ha időben felismerjük mindezt és van erőnk a változtatáshoz, akkor jobbra fordulhat az életünk. Ha azonban nem teszünk semmit vagy nem is tudjuk, hogy pontosan mit kellene tennünk, akkor az idő előrehaladásával az válik természetessé, ami nem jó a számukra. Teljesen azonosulunk vele és elfelejtjük azt, hogy tulajdonképpen mi a fontos vagy mi a jó nekünk. (A huzamosabb ideig tartó boldogtalan állapotban lehet, hogy csak nem érzed jól magad, de okozhat különböző testi tüneteket is.) Hozzászokunk és belesimulunk számunkra méltatlan élethelyzetekbe. Valamilyen oknál fogva alkalmazkodunk a rosszabb körülményhez és szépen lassan az identitásunk részévé válik. (Az, hogy ennek mik lehetnek a kiváltó okai, arról a következő bejegyzésemben írok.) 

Tudjuk és érezzük, hogy ez nem jó nekünk és vágyunk valami másra, valami sokkal jobbra.

Honnan tudjuk, hogy létezik jobb?

Lehet, hogy az eddigi életünk során megéltük, megtapasztaltuk már és ezáltal van róla képünk

Azonban mi történik akkor, ha nem éltünk jobb helyzetben igazán sosem, de mégis tudjuk, érezzük, hogy ennél van egy sokkal jobb a számunkra?

Azért, mert valahol, valamikor már éltünk olyan helyzetben. Lehet, hogy nem ebben az életben, hanem egy másikban, de akkor is megtapasztaltuk, átéltük, megéltük. Ha nem így lenne, akkor nem tudnánk vágyni rá. 

Miért? Azért, mert ha valamit nem ismersz, ha valamiről nem tudsz, akkor nem is tudsz vágyni rá. Például ha nem tudsz róla, hogy létezik Hawaii, akkor nem vágysz arra, hogy elutazz oda. Igaz? Tehát mindenképpen kell legyen egy képed/érzésed erről a tudatalattidban, ami mutatja számodra azt a célt, ami a boldogságodat, az előremeneteledet szolgálja. 

Azt érzed, hogy nem nyugszik benned valami és hajt előre, hogy megtaláld azt, amiben boldogabb tudsz lenni. Ez a fejlődésed mozgatórugója.

Mindig van lehetőség a változtatásra

Tudnod kell, hogy bármennyi  ideje is tartson egy számodra kellemetlen helyzet: mindig van lehetőség a változtatásra, mindig van lehetőség az ébredésre. 

Mire van ehhez szükséged? Egy döntésre, hogy változtatni szeretnél az életeden, mert így nem vagy boldog. Lehet, hogy a döntésed nyomán megváltoznak az emberi kapcsolataid. Lehet, hogy néhányukat el kell engedd, ami fájdalmas lehet, de a régi bezárult ajtók helyett újak nyílnak és új emberek jöhetnek az életedbe.

Gondold végig, hogy az életed mely területén nem vagy boldog, de benned van a vágy a változásra egy jobb után. 

A mai világban számtalan módszer és lehetőség van arra, hogy segítsenek és támogassanak Téged mindebben.

Lépj most és valósítsd meg a boldogabb életed!

Hasznosnak találod? Köszönöm a megosztást!

Megosztás Facebook-on!
Scroll to Top